PROPOZYCJA MENU PLENEROWEGO-GRILL
Dania ciepłe
- marynowany karczek z grilla
- marynowane dymem wędzarniczym żeberka z grilla
- pstrąg w maśle koperkowym z grilla
- prosiak pieczony faszerowany mięsem
- pierogi z kapustą i grzybami skwarkami okraszone
- tradycyjna solanka starodawna (zupa)
- grillowane warzywa w marynacie ziołowej
Dania zimne
- sałatka ziemniaczana z sosem czosnkowym
- sałatka farmerska z sosem pieprzowym
- wiosenna sałatka z świeżych warzyw z sosem vinegrette
- tradycyjna sałatka jarzynowa
- deska mięs pieczonych na jarzębinowo żurawinowym sosie podanych
- trio z śledzia(w marynacie korzennej ,śmietanie i jabłku ,oleju)
- jaja w majonezie
- pyry z gzikiem
- deska ryb wędzonych na delikatnym sosie chrzanowym podanych (sielawa,miętus,łosoś)
- ogórki kwaszone
- smalec
- sos ziołowy
- musztarda ,ketchup
- pieczywo wiejskie
Ciasto
- drożdżowiec z owocami
- sernik domowy
BUFET ZIMNY:
Stół polski
- wybór polskich wędlin i pasztetów własnego wyrobu
- wybór polskich mięs pieczonych i galartów
- polskie sery oscypek i bryndza
- polskie dodatki(smalec ogórki małosolne , sos chrzanowy i tatarski- czarny kawior ,ostrygi, małże i krewetki na lodzie z tradycyjnymi dodatkami
- szynka podsuszana z karmelizowanym w occie balsamicznym melonem
- tartoletki z pastą z oliwek i anchowies oraz pieczoną polędwicą
- carpaccio wołowe z płatkami parmezanu i sosem martini
- delikatny pasztet z gęsi na aromatycznej galaretce z contreau
- pasta z łososia malin i jeżyn z melisą na cytrynowych tostach podana
- carpaccio z tuńczyka, halibuta i bazyli z oliwką greifrutową
- wybór ryb wędzonych( węgorz, halibut, pstrąg ,łosoś trzech smakach )na pikantnym sosie chrzanowym
- wybór peklowanych i marynowanych mięs pieczonych z ziołowymi dipami
- plastry mozarelli na musie z pomidorów i świeżej bazylii
- kruche babeczki z marynowanym wędzonym halibutem i musem szpinakowym
- grilowana papryka ,marynowane oliwki i pikantna feta
sałatki
- ze szpinaku, truskawek i sera Dor blue z dressingiem balsamiczanym
- z krewetek mango i arbuza z pikantnym sosem z melisy
- ze świeżych warzyw, fety i melona pikantnego
- z wędzoną piersią kaczki ,rucolą, rzymską sałatą i kiełkami z sosem wiśniowo imbirowym
- z marynowanego w zalewie z octu jabłkowego węgorza i pikantnych naschi
- z grilowanego kurczaka marynowanego w tandori z avocado i pomarańczy
Wybór pieczywa , masła i oliwy smakowe
BUFET GORĄCY
- danie serwowane przez kucharza
- foiee Grass duszona w koniaku z owocami tropikalnymi
Zupy:
- orientalny bulion z szpinakiem mlekiem kokosowym i krewetkami
- krem z kiszonej kapusty chrupiącym bekonem
Dania główne:
- pasta
- penne z sosem szpinakowym , suszonymi pomidorami i kurczakiem
- gęś pieczona w sosie jeżynowym i trójniaku duszona
- cąber jagnięcy faszerowane szpinakiem na sosie balsamiczno kawowym pieczony comber sarni - - - aromatyzowany igłami sosnowymi i jałowcem
- piotrosz na egzotycznym sosie chutney z mango , limonki i świeżej mięty
- saltimbocca z żabnicy i wędzonej szynki na cytrynowo-masłowym sosie z rakowymi szyjkami
- polędwica cielęca w szałwi i czosnku marynowana z smardzami w śmietanie podana
- klopytka chrzanowe
- pieczone ziemniaki z oliwą i rozmarynem
- au gratin ziemniaczane z suszonymi pomidorami
- risotto z pęczaku i szafranu
- warzywna peperonata
- sałatka z grilowanych czosnkowych warzyw
- bób i zielona fasolka duszona w pomidorach z ziołami
BUFET DESEROWY:
- mus tiramisu z kawowym likierem
- karmelizowany banan w sosie czekoladowym
- millefeullie malinowo - miętowe
- karmelizowany w miodzie tymiankowym ananas z bazylią
- wybór owocowych tart i tartoletek
- mus jogurtowo-jagodowy, truskawkowy
- mus z ricotty , białej czekolady i suszonych śliwek
- królewska szarlotka gruszkowa z migdałami
- czekoladowe ciasto z pikantną śliwką
Fontanna czekoladowa z bogactwem krojonych owoców
Dania ciepłe
- marynowany karczek z grilla
- marynowane dymem wędzarniczym żeberka z grilla
- pstrąg w maśle koperkowym z grilla
- prosiak pieczony faszerowany mięsem
- pierogi z kapustą i grzybami skwarkami okraszone
- tradycyjna solanka starodawna (zupa)
- grillowane warzywa w marynacie ziołowej
Dania zimne
- sałatka ziemniaczana z sosem czosnkowym
- sałatka farmerska z sosem pieprzowym
- wiosenna sałatka z świeżych warzyw z sosem vinegrette
- tradycyjna sałatka jarzynowa
- deska mięs pieczonych na jarzębinowo żurawinowym sosie podanych
- trio z śledzia(w marynacie korzennej ,śmietanie i jabłku ,oleju)
- jaja w majonezie
- pyry z gzikiem
- deska ryb wędzonych na delikatnym sosie chrzanowym podanych (sielawa,miętus,łosoś)
- ogórki kwaszone
- smalec
- sos ziołowy
- musztarda ,ketchup
- pieczywo wiejskie
Ciasto
- drożdżowiec z owocami
- sernik domowy
BUFET ZIMNY:
Stół polski
- wybór polskich wędlin i pasztetów własnego wyrobu
- wybór polskich mięs pieczonych i galartów
- polskie sery oscypek i bryndza
- polskie dodatki(smalec ogórki małosolne , sos chrzanowy i tatarski
- szynka podsuszana z karmelizowanym w occie balsamicznym melonem
- tartoletki z pastą z oliwek i anchowies oraz pieczoną polędwicą
- carpaccio wołowe z płatkami parmezanu i sosem martini
- delikatny pasztet z gęsi na aromatycznej galaretce z contreau
- pasta z łososia malin i jeżyn z melisą na cytrynowych tostach podana
- carpaccio z tuńczyka, halibuta i bazyli z oliwką greifrutową
- wybór ryb wędzonych( węgorz, halibut, pstrąg ,łosoś trzech smakach )na pikantnym sosie chrzanowym
- wybór peklowanych i marynowanych mięs pieczonych z ziołowymi dipami
- plastry mozarelli na musie z pomidorów i świeżej bazylii
- kruche babeczki z marynowanym wędzonym halibutem i musem szpinakowym
- grilowana papryka ,marynowane oliwki i pikantna feta
sałatki
- ze szpinaku, truskawek i sera Dor blue z dressingiem balsamiczanym
- z krewetek mango i arbuza z pikantnym sosem z melisy
- ze świeżych warzyw, fety i melona pikantnego
- z wędzoną piersią kaczki ,rucolą, rzymską sałatą i kiełkami z sosem wiśniowo imbirowym
- z marynowanego w zalewie z octu jabłkowego węgorza i pikantnych naschi
- z grilowanego kurczaka marynowanego w tandori z avocado i pomarańczy
Wybór pieczywa , masła i oliwy smakowe
BUFET GORĄCY
- danie serwowane przez kucharza
- foiee Grass duszona w koniaku z owocami tropikalnymi
Zupy:
- orientalny bulion z szpinakiem mlekiem kokosowym i krewetkami
- krem z kiszonej kapusty chrupiącym bekonem
Dania główne:
- pasta
- penne z sosem szpinakowym , suszonymi pomidorami i kurczakiem
- gęś pieczona w sosie jeżynowym i trójniaku duszona
- cąber jagnięcy faszerowane szpinakiem na sosie balsamiczno kawowym pieczony comber sarni - - - aromatyzowany igłami sosnowymi i jałowcem
- piotrosz na egzotycznym sosie chutney z mango , limonki i świeżej mięty
- saltimbocca z żabnicy i wędzonej szynki na cytrynowo-masłowym sosie z rakowymi szyjkami
- polędwica cielęca w szałwi i czosnku marynowana z smardzami w śmietanie podana
- klopytka chrzanowe
- pieczone ziemniaki z oliwą i rozmarynem
- au gratin ziemniaczane z suszonymi pomidorami
- risotto z pęczaku i szafranu
- warzywna peperonata
- sałatka z grilowanych czosnkowych warzyw
- bób i zielona fasolka duszona w pomidorach z ziołami
BUFET DESEROWY:
- mus tiramisu z kawowym likierem
- karmelizowany banan w sosie czekoladowym
- millefeullie malinowo - miętowe
- karmelizowany w miodzie tymiankowym ananas z bazylią
- wybór owocowych tart i tartoletek
- mus jogurtowo-jagodowy, truskawkowy
- mus z ricotty , białej czekolady i suszonych śliwek
- królewska szarlotka gruszkowa z migdałami
- czekoladowe ciasto z pikantną śliwką
Fontanna czekoladowa z bogactwem krojonych owoców